מאפים

  • מתכון לחלות שבת / זורי מזרחי

    להכניס למיקסר לפי הסדר במהירות איטית :
    1 ק"ג קמח
    2 כפות שמרים יבשים
    0.75 כוס ח"פ סוכר
    0.5 כוס ח"פ שמן
    1.5 כוס ח"פ מים רותחים.
    לתת למיקסר לעבוד 2-3 דקות
    1 כף מלח
    ולהמשיך לערבל עוד 3 דקות
    להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
    לחלק לכדורים, לכסות במגבת, ולתת לו לתפוח שוב.
    לחמם תנור ל- 180 מעלות ללא טורבו.
    לקלוע חלות, למרוח ביצה עם 2 כפות מים, לפזר שומשום בנדיבות.
    לתת לחלות המצופות לנוח עוד 5 דקות לפני הכניסה לתנור.
    אפיה בערך 45 דקות.

  • לחמניות מתוקות (מאפינס) / מישל אלישע

    ¼2 כוסות סובין שיבולת שועל
    ½ כוס אגוזים קצוצים
    ¼ כוס צימוקים / חמוציות/ תמרים לחים חתוכים קטן
    1 שקיק אבקת אפיה
    ¼ כוס פשתן טחון + ¼ כוס שומשום מלא טחון
    ¼ כוס דבש / מולסה
    קורט מלח
    ¼1 כוסות חלב סויה / מים
    2 ביצים או רק החלבונים
    2 כפות שמן

    הוראות הכנה:
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
    מערבבים יחד: סובין, אגוזים, צימוקים, אבקת אפיה, ודבש.
    בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החלב/מים והשמן.
    בוחשים את הקערה הרטובה לתוך היבשה.
    יוצקים את התערובת לתוך תבנית בעלת 12 שקעים.
    אופים למשך 15-17 דקות ובודקים בעזרת קיסם (הלחמניות צריכות להיות מעט לחות אך לא רטובות).

  • מתכון פיצה מעולה / רותי לחמני

    3 וחצי כוסות קמח
    1 כף שמרים יבשים
    300 מ"ל מים פושרים ( כוס וחצי מים)
    2 כפיות סוכר
    6 כפות שמן זית
    כפית מלח ( את המלח להוסיף רק לאחר 2 דקות לישה)
    להתפיח כ- 40 דקות
    רוטב פיצה

    2 עגבניות מגורדות
    רסק קטן
    קורט מלח
    קורט פלפל שחור
    חצי כפית סוכר
    שמן זית
    לבשל עד שהרוטב סמיך

    אופן ההכנה:
    לרדד את הבצק עם מערוך עד שהבצק דק דק.
    למרוח רוטב עגבניות
    אפשר להוסיף: זיתים, בצל, עגבניות, פטריות, תירס וכו'
    וגבינה צהובה ומוצרלה.
    לאפות כ- 10 דקות בחום של 200 מעלות

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!