להכניס למיקסר לפי הסדר במהירות איטית :
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
0.75 כוס ח"פ סוכר
0.5 כוס ח"פ שמן
1.5 כוס ח"פ מים רותחים.
לתת למיקסר לעבוד 2-3 דקות
1 כף מלח
ולהמשיך לערבל עוד 3 דקות
להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.
לחלק לכדורים, לכסות במגבת, ולתת לו לתפוח שוב.
לחמם תנור ל- 180 מעלות ללא טורבו.
לקלוע חלות, למרוח ביצה עם 2 כפות מים, לפזר שומשום בנדיבות.
לתת לחלות המצופות לנוח עוד 5 דקות לפני הכניסה לתנור.
אפיה בערך 45 דקות.
מאפים
-
מתכון לחלות שבת / זורי מזרחי
-
לחמניות מתוקות (מאפינס) / מישל אלישע
¼2 כוסות סובין שיבולת שועל
½ כוס אגוזים קצוצים
¼ כוס צימוקים / חמוציות/ תמרים לחים חתוכים קטן
1 שקיק אבקת אפיה
¼ כוס פשתן טחון + ¼ כוס שומשום מלא טחון
¼ כוס דבש / מולסה
קורט מלח
¼1 כוסות חלב סויה / מים
2 ביצים או רק החלבונים
2 כפות שמןהוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים יחד: סובין, אגוזים, צימוקים, אבקת אפיה, ודבש.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החלב/מים והשמן.
בוחשים את הקערה הרטובה לתוך היבשה.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית בעלת 12 שקעים.
אופים למשך 15-17 דקות ובודקים בעזרת קיסם (הלחמניות צריכות להיות מעט לחות אך לא רטובות). -
מתכון פיצה מעולה / רותי לחמני
3 וחצי כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
300 מ"ל מים פושרים ( כוס וחצי מים)
2 כפיות סוכר
6 כפות שמן זית
כפית מלח ( את המלח להוסיף רק לאחר 2 דקות לישה)
להתפיח כ- 40 דקות
רוטב פיצה2 עגבניות מגורדות
רסק קטן
קורט מלח
קורט פלפל שחור
חצי כפית סוכר
שמן זית
לבשל עד שהרוטב סמיךאופן ההכנה:
לרדד את הבצק עם מערוך עד שהבצק דק דק.
למרוח רוטב עגבניות
אפשר להוסיף: זיתים, בצל, עגבניות, פטריות, תירס וכו'
וגבינה צהובה ומוצרלה.
לאפות כ- 10 דקות בחום של 200 מעלות