מתכונים לשבועות

  • סלט של לילי

    • כל סוגי החסות
    • סלנובה
    • מסולסלת
    • חסה ערבית
    • אני מוסיפה פלחי אפרסק, נקטרינה
    • אגוזים קלויים
    • גרניני חמניה וגרעיני דלעת קלויים בשמן זית

    לרוטב:

    • מיץ מתפוז אחד
    • מיץ מחצי לימון
    • כפית חרדל
    • קצת יותר מרבע כוס שמן זית
    • דבש כפית גדושה
    • מלח גס
    • ופלפל שחור
  • מתכון לסלט גזר | מירב שרווינטר

    • גזר חתוך (לקנות חתוך מוכן בשקיות)
    • עירית
    • גמבה אדומה
    • גרעיני חמניה
    • חמוציות

    רוטב: שמן זית, חומץ, דבש, רוטב סויה, מלח, מעט אבקת שום.

  • קיש בטטה | רותי לחמני

    לקלתית הבצק: (הבצק מספיק ל-3 תחתיות של קישים)

    • מחמאה (200 גרם) רכה
    • 1 שמנת חמוצה 15% שומן
    • 3 כוסות קמח תופח

    רוטב רויאל למילוי:

    1 בצל מקורמל עם כף סוכר (לא חובה)
    בטטה וחצי קלופה ופרוסה שנאפתה כרבע שעה בתנור עד להתרככות
    1 מיכל שמנת לבישול/מתוקה
    3 ביצים (L)
    כוס אחת של גבינות מסדרת השף הלבן (טריו מיקס) או כל גבינה קשה שישי בבית
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כפית מלח
    1/4 כפית אגוז מוסקט

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
    בקערה לשים יחד את הקמח המחמאה הרכה, והשמנת עד שמתקבל בצק אחיד שלא נדבק לידיים.
    יהיה לו מרקם שמזכיר פלסטלינה וזה בסדר.

    לוקחים תבנית פאי קוטר 24 ס״מ ובעזרת הידיים לוקחים מעט בצק ומהדקים אותו לכול אורך שוליי התבנית. את שארית הבצק מהדקים היטב לתחתית התבנית. עוברים בעזרת סכין על השוליים ומורידים את שאריות הבצק. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק ומכניסים להקפאה של 10 דק׳.

    קוצצים בצל אחד לרצועות ועם כף אחת של סוכר מקרמלים אותו במחבת רחבה תוך כדי ערבוב מידי פעם על אש קטנה.
    במקביל קולפים בטטה או שתיים תלוי בגודל, פורסים לפרוסות ממליחים, מפלפלים ומשמנים בשמן זית ואופים על נייר אפיה כרבע שעה עד להתרככות ומקררים.

    מסדרים על גביי תחתית בצק הקיש את הבצל המקורמל ואת הבטטות.

    מכינים את המילוי: בקערה טורפים יחד שמנת לבישול / מתוקה עם ביצים.
    מוסיפים את הגבינות, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.

    מוזגים את התערבות בעדינות מעל קלתית הקיש עד שהיא מכסה את הכל כמעט עד הסוף.
    מעבירים לאפייה של עוד 30-35 דק׳ עד שמזיזים את הקיש והוא יציב ומעט זהוב מלמעלה.

    חג שמח רותי

  • בילי גנור | סלט פלפל קלוי

    לצלות פלפלים אדומים על האש / בגריל

    לקלף ולפרוס לפרוסות

    לתבל:

    • פלפל אנגלי
    • מיץ מלימון אחד
    • מעט רכז רימונים
    • מעט בלסמי
    • מלח גס
    • 2 שיני שום כתוש
    • שמן זית

    להגשה
    לטגן שקדים פרוסים עם מעט שמן זית ולפזר מעללהגיש על מצע של לאבנה

  • בילי גנור | סלט סלק אדום

    2 חבילות סלק בואקום או 8 סלקים בינויים מבושלים במים ומלח (קולפים אחרי הבישול)

    פורסים איך שבא לכם- קרפצ'ו / קוביות/ רבעים

    לתבל:

    2 כפות שמן

    מלח גס

    3 שיני שום – לכתוש

    מיץ מלימון אחד

    שלוק קטן של חומץ.

    להגשה-להוסיף אגוזים קלויים. אפשרויות נוספות להגשה– לקשט עם שמנת חמוצה או גבינה  בולגרית

  • עוגת גבינה | מירב לוי

    • 3 גבעי גבינה לבנה 9 אחוז
    • 1 שמנת חמוצה של תנובה
    • 4 כפות קורנפלור
    • 3 כפות פודינג וניל
    • 1 סוכר וניל
    • כוס וחצי סוכר
    • 6 בצים L
    • גרדת לימון

    אופן ההכנה:

    קערה 1

    גבינות+ שמנת+ פוגינג וניל+ קונפלור וגרדת לימון לערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה( צבע וניל ) צריך להיות

    קערה2

    6 חלמונים של ביצה עם חצי כוס סוכר +סוכר וניל  לערבבב היטב במטרפה ידנית.

    קערה 3

    להקציף את החלבונים+ כוס סוכר לקצף חזק ויציב

    ההרכבה:

    לתוך הבלילה של הגבינות לשפוך פנימה את החלבונים  ולערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה, להוסיף את הקציפת חלבונים  בהדרגה לגבינות בצורת קיפול עד שהכל נבלע

    אני אופה בסיר גחנון, ומעבירה לתבנית קפיצית.

    לשמן היטב את הסיר בחמאה, בתחתית לגזור נייר אפיה בצורת עיגול ,וגם אותו לשמן בחמאה

    שופכת את הבלילה לסיר

    ולתנור…ברשת התחתונה

    חצי שעה 200 מעלות

    ושעה ורבע 160 מעלות

    אפיה רגילה….לא טורבו

  • עוגת גבינה עם קרמל מלוח ובייגלה | ענבל בן ברוך | מתוך אתר עוגיו.נט

    תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ

    לבסיס ביסקוויטים ובייגלה:
    120 גרם ביסקווטים בטעם קרמל
    120 גרם בייגלה שמיניות מלוח
    2 כפיות סוכר
    120 גרם חמאה מומסת

    למלית גבינה:
    500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן
    450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן
    200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
    5 ביצים L, בטמפרטורת החדר
    1 כפית תמצית וניל
    30 גרם (3 כפות) קורנפלור

    לציפוי טופי קרמל:
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    ¼ כפית מלח
    125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן
    15 גרם חמאה רכה

    לקישוט:
    בייגלה שמיניות
    מעט מלח ים גרוס

    לסרטון הכנה של העוגה >>

    אופן ההכנה:

    בסיס ביסקוויטים ובייגלה:

    • במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים יחד ביסקוויטים, בייגלה וסוכר לאבקה.
    • מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שנוצרת תערובת של פירורים לחים.
    • מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית ועולים מעט גם לדופן ליצירת בסיס לעוגה.
    • מקפיאים למשך כ-15 דקות עד שמלית הגבינה מוכנה.

    מלית גבינה:

    • בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
    • מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
    • מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שאחיד. אין צורך להקציף את התערובת.
    • יוצקים את מלית הגבינה על גבי בסיס הביסקוויטים.
    • מחממים תנור ל-150 מעלות (ללא טורבו).
    • אופים את העוגה במשך 45-55 דקות או עד שנוצרים סדקים קטנים בשולי העוגה והיא רוטטת מעט במרכזה.
    • מצננים את העוגה במשך כשעה בתנור מכובה.
    • מעבירים את העוגה לקירור מוחלט לילה במקרר בכלי סגור.

    ציפוי טופי קרמל:

    • יוצרים קרמל מהסוכר ובמקביל מחממים את השמנת יחד עם מלח וחמאה עד לסף רתיחה.
    • כשנוצר קרמל מוסיפים פנימה את תערובת השמנת בהדרגה וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שנוצר טופי קרמל סמיך.
    • מסירים מהאש ומצננים.
    • לפני ההגשה יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומקשטים בבייגלה ומעט מלח ים גרוס.

  • עוגת קרמשניט | רוית זוהר וייס

    בצק
    קונה בסופר בצק עלים קפוא
    מפשירה בלילה במקרר
    פורשת את גליל הבצק על תבנית עם נייר אפיה.
    עם גלגלת, חותכת לריבועים קטנים.

    מכניסה לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות עד שהבצק תופח ומזהיב.
    מקררת את ריבועי הבצק.

    מכינה מלית:
    1 אינסטנט פודינג וניל
    1 כוס חלב
    1 שמנת מתוקה
    מקציפה יחד לקצף חזק.

    הרכבה
    לוקחת את ריבועי הבצק המוכנים, ממלאה בתוך כל ריבוע כפית או 2 של מלית.
    מפזרת מעל אבקת סוכר.

    בהצלחה!!!

  • קיש בטטה | סיגל קדוש

    מצרכים

    3-4 בטטות בינוניות

    לקלתית בצק פריך

    350 גרם קמח לבן  – 3.5 כוסות שתיה קרה

    200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1 ביצה

    2-3 כפות שמנת מתוקה / חלב /מים קרים

    רבע כפית מלח

    למלית רויאל

    200 מ"ל שמנת מתוקה

    2 ביצים

    2 כפות קמח

    כפית מלח

    1-2 כפות ששבי תיבול קצוצים- טימין ורוזמרין לא חובה

    מעט פרמז'ן לגרור מעל לא חובה

    הוראות הכנה- בצק פריך

    1. במעבד מזון מעבדים בפולסים את החמאה, הקמח והמלח
    2. מוסיפים את הביצה ו- 2 כפות שמנת/ חלב/ מים ומעבדים בפולסים. הבצק אמור להתגבש לתערובת פירורית שנראית כמו פירורי קוסקוס עבים. אם צריך מוסיפים עוד מעט נוזלים בהדרגה תוך כדי העיבוד.
    3. מאחדים את הבצק בידיים לצורת דיסק עגול. עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
    4. מרדדים את הבצק ומעבירים בעדינות את הבצק לתבנית או רינג. מקפיאים את הבצק למשך לפחות שעה ואפשר גם יותר
    5. אופים את הקלתית " אפיה עיוורת" במשך כ- 10 דקות בחום 170 מעלות. אם הקלתית קפואה לא צריך לשים משקולת מניחים לקלתית להצטנן .

    הוראות הכנה- הבטטות

    מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות עגולות דקות . עד שייתרככו כ- 10 דקות ומצננים

    הוראות הכנה- רויאל ואפיית המאפה

    מערבבים בקערה את כל חומרי הרויאל ( שמנת ביצים קמח מלח ועשבי תיבול ומעט אגוז מוסקט .

    ההרכבה

    מסדרים את הבטטות על הבצק בשני שכבות יוצקים מעל את הרוטב רויאל ואפשר לחפזר עשבי טיבול ופרמזן ( לא חובה) אופים את הקיש משך 30 דקות בחום 180 מעלות ומוכן

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!