- כל סוגי החסות
- סלנובה
- מסולסלת
- חסה ערבית
- אני מוסיפה פלחי אפרסק, נקטרינה
- אגוזים קלויים
- גרניני חמניה וגרעיני דלעת קלויים בשמן זית
לרוטב:
- מיץ מתפוז אחד
- מיץ מחצי לימון
- כפית חרדל
- קצת יותר מרבע כוס שמן זית
- דבש כפית גדושה
- מלח גס
- ופלפל שחור
לרוטב:
רוטב: שמן זית, חומץ, דבש, רוטב סויה, מלח, מעט אבקת שום.
לקלתית הבצק: (הבצק מספיק ל-3 תחתיות של קישים)
רוטב רויאל למילוי:
1 בצל מקורמל עם כף סוכר (לא חובה)
בטטה וחצי קלופה ופרוסה שנאפתה כרבע שעה בתנור עד להתרככות
1 מיכל שמנת לבישול/מתוקה
3 ביצים (L)
כוס אחת של גבינות מסדרת השף הלבן (טריו מיקס) או כל גבינה קשה שישי בבית
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
בקערה לשים יחד את הקמח המחמאה הרכה, והשמנת עד שמתקבל בצק אחיד שלא נדבק לידיים.
יהיה לו מרקם שמזכיר פלסטלינה וזה בסדר.
לוקחים תבנית פאי קוטר 24 ס״מ ובעזרת הידיים לוקחים מעט בצק ומהדקים אותו לכול אורך שוליי התבנית. את שארית הבצק מהדקים היטב לתחתית התבנית. עוברים בעזרת סכין על השוליים ומורידים את שאריות הבצק. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק ומכניסים להקפאה של 10 דק׳.
קוצצים בצל אחד לרצועות ועם כף אחת של סוכר מקרמלים אותו במחבת רחבה תוך כדי ערבוב מידי פעם על אש קטנה.
במקביל קולפים בטטה או שתיים תלוי בגודל, פורסים לפרוסות ממליחים, מפלפלים ומשמנים בשמן זית ואופים על נייר אפיה כרבע שעה עד להתרככות ומקררים.
מסדרים על גביי תחתית בצק הקיש את הבצל המקורמל ואת הבטטות.
מכינים את המילוי: בקערה טורפים יחד שמנת לבישול / מתוקה עם ביצים.
מוסיפים את הגבינות, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערבות בעדינות מעל קלתית הקיש עד שהיא מכסה את הכל כמעט עד הסוף.
מעבירים לאפייה של עוד 30-35 דק׳ עד שמזיזים את הקיש והוא יציב ומעט זהוב מלמעלה.
חג שמח רותי
לצלות פלפלים אדומים על האש / בגריל
לקלף ולפרוס לפרוסות
לתבל:
להגשה
לטגן שקדים פרוסים עם מעט שמן זית ולפזר מעללהגיש על מצע של לאבנה
2 חבילות סלק בואקום או 8 סלקים בינויים מבושלים במים ומלח (קולפים אחרי הבישול)
פורסים איך שבא לכם- קרפצ'ו / קוביות/ רבעים
לתבל:
2 כפות שמן
מלח גס
3 שיני שום – לכתוש
מיץ מלימון אחד
שלוק קטן של חומץ.
להגשה-להוסיף אגוזים קלויים. אפשרויות נוספות להגשה– לקשט עם שמנת חמוצה או גבינה בולגרית
אופן ההכנה:
קערה 1
גבינות+ שמנת+ פוגינג וניל+ קונפלור וגרדת לימון לערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה( צבע וניל ) צריך להיות
קערה2
6 חלמונים של ביצה עם חצי כוס סוכר +סוכר וניל לערבבב היטב במטרפה ידנית.
קערה 3
להקציף את החלבונים+ כוס סוכר לקצף חזק ויציב
ההרכבה:
לתוך הבלילה של הגבינות לשפוך פנימה את החלבונים ולערבב בצורת עטיפה עד שהכל נבלע פנימה, להוסיף את הקציפת חלבונים בהדרגה לגבינות בצורת קיפול עד שהכל נבלע
אני אופה בסיר גחנון, ומעבירה לתבנית קפיצית.
לשמן היטב את הסיר בחמאה, בתחתית לגזור נייר אפיה בצורת עיגול ,וגם אותו לשמן בחמאה
שופכת את הבלילה לסיר
ולתנור…ברשת התחתונה
חצי שעה 200 מעלות
ושעה ורבע 160 מעלות
אפיה רגילה….לא טורבו
תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ
לבסיס ביסקוויטים ובייגלה:
120 גרם ביסקווטים בטעם קרמל
120 גרם בייגלה שמיניות מלוח
2 כפיות סוכר
120 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
5 ביצים L, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
לציפוי טופי קרמל:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
¼ כפית מלח
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן
15 גרם חמאה רכה
לקישוט:
בייגלה שמיניות
מעט מלח ים גרוס
בסיס ביסקוויטים ובייגלה:
מלית גבינה:
ציפוי טופי קרמל:
בצק
קונה בסופר בצק עלים קפוא
מפשירה בלילה במקרר
פורשת את גליל הבצק על תבנית עם נייר אפיה.
עם גלגלת, חותכת לריבועים קטנים.
מכניסה לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות עד שהבצק תופח ומזהיב.
מקררת את ריבועי הבצק.
מכינה מלית:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
מקציפה יחד לקצף חזק.
הרכבה
לוקחת את ריבועי הבצק המוכנים, ממלאה בתוך כל ריבוע כפית או 2 של מלית.
מפזרת מעל אבקת סוכר.
בהצלחה!!!
מצרכים
3-4 בטטות בינוניות
לקלתית בצק פריך
350 גרם קמח לבן – 3.5 כוסות שתיה קרה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2-3 כפות שמנת מתוקה / חלב /מים קרים
רבע כפית מלח
למלית רויאל
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות קמח
כפית מלח
1-2 כפות ששבי תיבול קצוצים- טימין ורוזמרין לא חובה
מעט פרמז'ן לגרור מעל לא חובה
הוראות הכנה- בצק פריך
הוראות הכנה- הבטטות
מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות עגולות דקות . עד שייתרככו כ- 10 דקות ומצננים
הוראות הכנה- רויאל ואפיית המאפה
מערבבים בקערה את כל חומרי הרויאל ( שמנת ביצים קמח מלח ועשבי תיבול ומעט אגוז מוסקט .
ההרכבה
מסדרים את הבטטות על הבצק בשני שכבות יוצקים מעל את הרוטב רויאל ואפשר לחפזר עשבי טיבול ופרמזן ( לא חובה) אופים את הקיש משך 30 דקות בחום 180 מעלות ומוכן