- שם הקורס: מבוא לתעשיית התיירות
- קוד הקורס: 2-21015-0
- שם המרצה: פרופ' אלון גלבמן
- היקף: 2 ש"ס
- מועד הקורס: סמסטר א'
- דרישות קדם: אין
מטרות הקורס:
הכרה והבנה של התיירות כתחום יצרני ומוסדי בעל השלכות כלכליות, חברתיות ותרבותיות. ענף התיירות ידון מנקודות המבט של הצרכן והתעשייה תוך התייחסות למישור הגלובלי, האזורי והמקומי. החומר הנלמד משלב ידע מתחומים מדעיים שונים ונושאים מגוונים הקשורים אליו. הבנה והעמקת ההיכרות עם תעשיית התיירות בעולם ובארץ על מאפייניה השונים והתחומים המגוונים הקשורים לה.
נושאי הקורס:
מספר שיעור |
נושא השיעור |
פירוט / תת נושאים / הערות … |
פרטי קריאה רלוונטיים בהתאם למספור ברשימה הביבליוגרפית |
1-2 |
חשיבות התיירות העולמית ומגמות בתיירות העכשווית |
שובל וגלבמן, 2013 עמ' 14-21 |
|
3 |
הגדרותומאפייניםשלפנאינופשותיירות הצגת ענף התיירות והכרת מושגי יסוד ומונחים ממנו |
Huangעלהגדרותהתיירות |
|
4 |
תיירותוגלובליזציהבעידןהפוסטתעשייתי |
||
5 |
מבנה תעשיית התיירות |
||
6 |
ענף התיירות הנכנסת לישראל |
דפי קריאה מתוך כהן, מ. (2006) |
|
7 |
מאפיינים של התיירות בישראל והתפתחותה לאורך השנים |
דפי קריאה על דוח כוח המשימה להגדלת מספר התיירים |
|
8-9 |
התפתחות היסטורית ועכשווית של תופעת התיירות בעולם |
||
10 |
התפתחותהתיירותבישראללאורךהשנים מקומה של התיירות בכלכלה מקומית, אזורית, לאומית ועולמית. ניתוח חקרי מקרה של עמותות תיירות אזוריות וארגוני תיירות כמו: רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע וארגון אכסניות הנוער |
||
11 |
ארגונים בינלאומיים ומקומיים הפועלים בתעשיית התיירות: ארגון התיירות העולמי (WTO), ארגוני תיירות אזוריים ועמותות תיירות, ארגוני תיירות מקומיים. |
||
12 |
מרכיבים של תעשיית התיירות (תחבורה, אכסון, הסעדה, אתרים, אטרקציות, אירוח, שירותי נופש ופנאי) וענפי משנה (הדרכה, מזכרות). |
דפיקריאהעלתעשייתהתיירותוהאירוח |
|
13 |
נתונים קיימים ותחזיות של תנועת התיירות והפעילות של כלכלת התיירות כפי שבאים לידי ביטוי בפרסומי ארגונים כמו: ארגון התיירות העולמי, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומשרד התיירות. |
דרישות הקורס:
- נוכחות מלאה והשתתפות פעילה בשעורים (הורדת 1 נקודה בציון לכל חיסור במפגש, לאחר 2 היעדרויות ממפגשי קורס עשויה להישלח הודעת אזהרה לפני ביטול השתתפות בקורס).
- השתתפות בסיור הקורס: סובב כנרת
- הגשת 1-2 תרגילים שיתנו לאורך הסמסטר
- קריאת חובה מן הביבליוגרפיה
- מבחן מסכם או מבחן בית
הרכב הציון:
פירוט הרכב הציון (באחוזים) ע"פ הטבלה הבאה:
שם המטלה / בחינה |
אחוז מהציון הכולל |
מבחןמסכם |
50% |
בחינת ביניים |
|
תרגילים |
50% |
סדנה |
|
עבודה |
|
השתתפות בסיור אינטגרטיבי סובב כנרת |
העדרות כרוכה בהורדת 5 נקודות מציון הקורס |
סה"כ |
100% |
ביבליוגרפיה עיקרית:
Gee, C.Y., Makens, J.C., Choy, D.J.L., The Travel Industry, New York: Van Nostrand Reinhold, 1989.
Goeldner, C. R. Brent Ritchie, J. R. McIntosh, R. W. Tourism: principles, practices, philosophies New York : Wiley, 1999. (8th. Ed).
Gunn, C. A. Tourism planning: basics, concepts, cases, Washington, DC: Taylor & Francis, 1994.
Hall, C. M & Page, S. J. The geography of tourism and recreation: environment, place, and space, New York: Routledge, 1999.
Howell, D.W., Passport – An Introduction to the Travel and Tourism Industry, South-Western Publishing, 1993.
Jafari, J. (chief editor). Encyclopedia of tourism, London and New York: Routledge, 2000.
Mathieson, A. & Wall, G., Tourism: economic, physical and social impact, London: Longman, 1992.
McIntosh, R.W, Goelder, C.R., Tourism: Principles, Practices Philosophies, (7th edition), New York: John Wiley and Sons, 1992.
Leiper, N. (1979). The framework of tourism: towards a definition of tourism, tourist, and the tourist industry. Annals of Tourism Research, VI(4), 390-407.
Shaw, G & Williams, A. Critical Issues in Tourism: A Geographical Perspective, Oxford: Blackwell, 1994.