צמחוני

  • עלי סיגר ממולאים בתנור- דיאטטי / כרמית גל

    מצרכים:
    חבילת עלי סיגר (נמצא במקפיא בסופרים)
    כרוב קצוץ
    בצל
    גזר מגורד

    הכנה:
    מפשירים מספר עלי סיגר (תלוי בכמות של תערובת המילוי). במחבת מאדים את הגזר כרוב ובצל עם מעט שמן. מטבלים: מלח, פלפל, 2 כפות רוטב סויה. לוקחים תבנית אפיה, פורסים את עלי הסיגר שמים 2 כפות מהתערובת מגלגלים ומורחים במעט שמן זית.

    מכנסים לתנור בחום של 170 מעלות עד שהעלים מעט שחומים.

  • כרובית עם ירקות / כרמית גל

    מרכיבים:

    • ראש כרובית גדול

    • 1/2 בצל סגול קצוץ

    • 3 בצל ירוק קצוץ

    • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

    • 2 גזרים מגורד

    • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם – פטרוזיליה כוסברה, בזיליקום ועוד

    • תרסיס שמן זית

    • מלח ופלפל

    אופן ההכנה:

    שוטפים את הכרובית היטב וחותכים אותה לפרחים.
    • שמים את הכרובית במעבד המזון וקוצצים עד שמקבלים פתיתי כרובית קטנים.
    • מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים אותה עם תרסיס שמן זית.
    • מוסיפים למחבת את הפלפלים, הבצל הירוק והסגול והגזרים המגורדים
    • מקפיצים כדקה ומוסיפים את הכרובית.
    • ממשיכים להקפיץ בערך 8 דקות עד שהכרובית מתרככת.
    • מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
    • מגישים חם

  • לזניה חלבית / כרמית גל

    מצרכים:

    3 קוטג'

    3 ביצים

    רסק עגבניות + רוטב לפסטה של יכין

    גבינה צהובה מגורדת

    עלי לזניה

    אופן ההכנה:

    לערבב את הקוטג' עם הביצים לתבל עם מלח ופלפל

    לשים עלי לזניה בתבנית

    רוטב עגבניות

    לפזר גבינה צהובה

    ושוב פעם עלי לזניה, רוטב עגבניות וגבינה צהובה וכך עוד פעם.

    להכניס לתנור בחום של 180 מעלות אחרי רבע שעה לחורר עם מזלג באמצע הלזניה כדי שהנוזלים יתאדו.

    כשהגבינה שחומה להוציא מהתנור

    ושיהיה בתאבון!

  • תפוחי אדמה בתנור / דודו כהן

    קילו תפוחי אדמה שטופים היטב ולא מקולפים.
    פורסים את תפוחי האדמה לאורך, חותכים בצד של הקליפה כמה חתכים 3 מכל צד.

    בתבנית:
    למרוח תבנית בחמאה או מחמאה.
    להניח את תפוחי האדמה כאשר החלק הלבן כלפי מטה

    בלילה:
    1/2 כוס שמן זית
    כף אבקת בצל
    כף אבקת פטריות
    מעט תימין
    לערבב היטב
    ולצקת מעל תפוחי האדמה

    לחמם תנור 200 מעלות
    30- 40 דקות

  • מרק בטטה / כרמית גל

    לחתוך 3-4 בטטות בגודל בינוני
    לחתוך דלעת לחתיכות
    להוסיף צרור כוסברה
    להוסיף מים עד גובה הירקות ולהרתיח.
    לטבל: מלח, פלפל, כורכום ואבקת מרק עוף
    בסוף לטחון הכל
    בתאבון!

  • מרק ירוק / אילנה

    2 בצלים קצוצים לטגן
    3 קישואים חתוכים לטגן
    חופן פטרוזיליה, כוסברה וסלרי
    חצי כפית שום כתוש
    כפית גינג'ר טרי מגורד
    לטגן הכל ולהוסיף מים.
    לטבל: מלח, פלפל שחור, כרכום וכמון.

    להוסיף עדשים ירוקות שהושרו כמה שעות למים הרותחים
    ולבשל על אש נמוכה.

    בסוף לטחון הכל

    בתאבון

  • מרק כתום / אילנה

    לקצוץ – דלעת, גזר, בטטה ובצל סגול ולטגן בסיר.
    להוסיף גינג'ר, שום כתוש וקצת כוסברה.
    טיבול – מלח, פלפל שחור, כורכום וכמון.
    להוסיף מים ולהרתיח.
    להוסיף עדשים כתומות (אחרי שהושרו מספר שעות) למים הרתוחים.
    כשהכל רתח להוסיף קופסה של חלב קוקוס ולטחון הכל.

    בתאבון!

  • מוקפץ אטריות אורז עם ירקות / אליעד זלמנוביץ

    חומרים:
    אטריות אורז חבילה
    גזר 2
    כרישה 1
    בצל ירוק 3
    קישוא 1
    פטריות שמפיון חצי חבילה
    בטטה 1
    שמן זית כף
    שום כתוש 2 שיניים
    ג'ינג'ר
    מלח / פלפל

    אופן הכנה:
    1. מחממים סיר מים וכשהם מגיעים לרתיחה מכניסים את האטריות למשך 5 דקות. ומסננים.
    2. את הגזר, הקישוא, כרישה והבטטה מגוררים על פומפייה גסה. את הבצל הירוק ופטריות השמפיניון חותכים דק.
    3. מחממים ווק שמים כף שמן זית ומתחילים להקפיץ את הירקות כדאי להתחיל מהירקות הקשים כמו הבטטה הגזר והכרישה אחרי מכניסים את יתרת הירקות וממשיכים להקפיץ מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים.
    מקפיצים עוד מספר דקות יחד עם ערבוב.

    בתאבון

  • סלט קינואה / אליעד זלמנוביץ

    רכיבים:
    כוס קינואה חומה (או לבנה)
    חצי צרור נענע – קצוצה
    חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
    2 גבעולי בצל ירוק – קצוצים קטן
    1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
    1/2 כוס חמוציות (לא מסוכרות)
    3 כפות שמן זית
    3 כפות מיץ לימון
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור

    הכנה:
    לבשל את הקינואה ולקרר אותה.
    להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.

    לא לשכוח לאכול!

  • פשטידת ירקות וגבינה / אליעד זלמנוביץ

    רכיבים:
    קישוא 3
    בצל יבש 1
    כרישה 2
    שורש פטרוזיליה 1
    קמח כוסמת או קמח מלא 1.5 כוסות
    ביצים 2
    שום כתוש 3 שינים
    גבינת עזים למריחה 400 גרם
    מלח
    פלפל (קצת)

    אופן הכנה:
    להכניס את הקישואים, בצל יבש, כרישה ושורש פטרוזיליה לפוד-פרוססור או לגרד על פומפייה, לערבב עם הקמח ולהוסיף לבלילה את הביצים הגבינה והתבלינים.
    לערבב טוב טוב טוב.
    לשמן תבנית עם כפית שמן זית, להכניס לתנור טמפרטורה 180 מעלות למשך 30 דקות.
    לבדוק עם קיסם שהפשטידה יבשה בפנים.

    בתאבון

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!