• מתי

08/05/2017

חמישים שנה למלחמת ששת הימים

המכללה האקדמית כנרת ומרכז בגין-סאדאת באוניברסיטת בר אילן עורכים כנס לציון 50 שנה למלחמת ששת הימים

בימים שני ושלישי, 8-9 במאי 2017, יערכו מרכז בגין סאדאת באוניברסיטת בר אילן, אגודת חוקרי צבא-חברה והמכללה האקדמית כנרת כנס לציון חמישים שנה למלחמת ששת הימים. היום הראשון של הכנס ייערך בבר אילן, והיום השני יתקיים במכללה האקדמית כנרת.

בכנס ישתתפו שורה ארוכה של מומחים מהאקדמיה וממערכת הביטחון הישראלית אשר ידונו במכלול ההשלכות של מלחמת ששת הימים על החברה הישראלית ועל צה"ל.

ביומו הראשון יכלול הכנס שלושה פאנלים של דיונים – המלחמה בראי הזמן, מבט מחימישים שנה על מהלך המלחמה, וצה"ל אז והיום. ביום השני יתקיימו ארבעה פאנלים בנושאים – מדיניות חוץ ואסטרטגיה, תפקיד הדיפלומטיה – מה היה, מה יהיה?, חברה וכלכלה, ומבט תקשורתי על תקופת ההמתנה למלחמה.

בין המשתתפים בכנס: אלוף (מיל') גרשון הכהן, אלוף (מיל') עוזי דיין, ח"כ זוהיר בהלול, ח"כ ד"ר נחמן שי, השגריר ד"ר יצחק אורן, השגריר דניאל ש"ק, פרופ' אפרים קארש, ד"ר דב תמרי, ד"ר עמיר בר אור, פרופ' מרטין ון קרפלד, פרופ' זאב דרורי, פרופ' יורם פרי, פרופ' איתן גלבוע, ד"ר לאה מנדלזיס ורבים נוספים.

מצ"ב לו"ז הכנס המלא.