מתעניינים/ות בלימודים במכללה האקדמית כנרת?

    לימודי תואר שני בלימודי ארץ ישראל

    אם אתם נהנים מהליכה בעקבות מלכי יהודה בשפלה אבל אוהבים לא פחות לשוטט בעיר בת זמננו; מתעניינים בתרבויות פרה- היסטוריות בבקעת הירדן אבל רוצים ללמוד גם על החברה הישראלית – לימודי ארץ ישראל הוא התואר עבורכם.

    תואר שני במחלקה ללימודי ארץ-ישראל במכללה האקדמית כנרת מספר את הסיפור של הארץ הזו ומשלב בתוכו תחומי לימוד וקורסים המחברים בין היסטוריה של העת העתיקה, ארכיאולוגיה, לימודי תרבות ולימודי ישראל. תוכנית הלימודים תאפשר לכם חיבור מתמיד לממצאים המרתקים והמשמעותיים בשטח, ויצירת שילוב נדיר בין הכרת הארץ, אוכלוסייתה ונופיה העכשוויים, לבין הרקע ההיסטורי והגיאוגרפי שעליו נוצרו. בנוסף, במהלך הלימודים תרכשו כלים בעזרתם תוכלו לחקור מקורות ארכיאולוגיים והיסטוריים, ועל ידי כך לפתח את מיומנויות ביקורתיות וליישם את הנלמד בכתיבת עבודות מחקר עצמאיות.

    המסלול מתאים במיוחד למורי של"ח, מורים, מורי דרך ובעלי תפקידים בגופי טבע וסביבה.

     

    למה אצלנו?

    אנו יודעים להעריך את הבחירה והמחויבות שלכם ללימודים אקדמיים ולכן הלימודים במחלקה ללימודי ארץ ישראל הם ברמה גבוהה וזאת לצד חווית הלמידה בשטח. במרחב זה, הסובב את המכללה, התגלו עקבותיו של האדם הקדמון; נחשפו שרידים מרשימים מתקופת הברונזה ומן התקופה הרומית; הוקמו אתרי קודש של בני כל הדתות, המספרים על לידתן וצמיחתן; וכמובן כאן נמצאים גם אתרי ראשית ההתיישבות הציונית. כל אלו – במרחק נגיעה ומבט מחלון הכיתה, לצד אתרי טבע, נוף ומים, יוצרים יחד חוויית לימודים ייחודית, שאין דומה לה. הסיורים והקמפוסים המחקריים המתקיימים בשטח יוצרים אווירה חמה ומלוכדת בין הסטודנטים לבין עצמם אך לא פחות מכך מחברת גם בין הסטודנטים לחברי הסגל.

    חברי הסגל של המחלקה ללימודי ארץ ישראל מצויים בחזית המחקר בתחומים בהם עוסקים מהתקופה הפרה-היסטורית ועד לעת החדשה, בתחומי הטבע, התרבות והפוליטיקה. פרסומיהם מופיעים במיטב כתבי העת וההוצאות לאור. חברי הסגל מלווים אותך באופן אישי עד התואר: במפגשים אישיים עם מרצים ובניית תכנית אישית המתאימה ליכולות שלך ולשאיפות שלך.

    מה לומדים בתואר שני בלימודי ארץ ישראל?

    תכנית הלימודים לתואר שני בלימודי ארץ ישראל כוללת קורסים בהיקף של 40 נ"ז, הפרוסים על פני ארבעה סמסטרים.

    לצד קורסי בחירה מגוונים, מתחומי ידע שונים, כוללת התכנית השתתפות בסמינרים מחלקתיים, בקמפוסים מחקריים ובשלושה קורסים סמינריוניים. בחלק מן הקורסים מחויבים הסטודנטים ליצור מחקר ראשוני ופעיל, בהתאם לנושאי הליבה של כל קורס.

    עם תום הסמסטר האחרון ללימודיהם, ייבחנו הסטודנטים בבחינת גמר, שתתבסס על נושאים שונים שבהם עסקו במהלך לימודיהם בשתי החטיבות. ציון הבחינה יהווה 18% מהציון הסופי של התואר.

     

    צפו בתמונות וסיורים ואירועים במחלקה

    המחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה מציעה סדנאות ללא תשלום לקהל הרחב, לוח הסדנאות