מתעניינים/ות בלימודים במכללה האקדמית כנרת?

הליך ההרשמה למכינה קדם אקדמית

שלום רב,
    אנו שמחים ומברכים אותך על פנייתך ובקשתך להירשם ללימודים במכינה הקדם אקדמית במכללה האקדמית כנרת. להלן פרטים אודות הליך ההרשמה ללימודים במכינה הקדם אקדמית:

א. קבלת יעוץ ומעטפת הרשמה:

לצורך קבלת מידע ראשוני הינך מוזמן ליצור קשר עם מרכז המידע בטלפון 1-800-20-90-20.
    בהמשך, תועבר ליועץ לימודים לשיחת יעוץ מסודרת שבמסגרתה יוצגו בפנייך מסלולי הלימודים במכינה הקדם אקדמית, ומידע נוסף אודות מלגות, סיוע לימודי, וכו'..
    בסיום פגישת הייעוץ ניתן לשלם דמי הרשמה ולהירשם למכינה.
    בהמשך, תישלח אלייך באמצעות המייל מעטפת הרשמה שמשמשת הן לצורך הרשמה למכינה והן לצורך הגשה לוועדת מלגות.
    מועמד שמעוניין בייעוץ נוסף בנושאים שונים מוזמן לפנות ליועצת המכינה הקדם אקדמית.

ב. בחינת התאמה למסלול הלימודים (בחינת מימד):

לצורך בחינת התאמתך למסלולי הלימודים במכינה הקדם אקדמית עליך לגשת למבחן מימ"ד, שהינו מבחן למועמדי המכינות. ניתן לגשת לבחינת מימד רק לאחר העברת טפסי רישום ותשלום דמי הרשמה למכינה. מבחן זה בודק את הידע בתחומי העברית המתמטיקה והאנגלית. הבחינה מורכבת ומופעלת באחריות ה'מרכז הארצי לבחינות והערכה', ומתקיימת במכינה במכללה האקדמית כנרת במועדים שיפורסמו בנפרד. תשלום לבחינת מימד יש לבצע באמצעות טופס הנמצא במעטפת ההרשמה. עלייך למלא בטופס זה פרטים אישיים, ואת פרטי כרטיס אשראי לצורך התשלום למימד. לאחר שמלאת את כל הפרטים בטופס- יש להעבירו לפקס מספר: 077-5653619.

הכרה באבחון לצורך בחינת מימד:

מועמד שברשותו אבחון, חייב להעביר את האבחון שבועיים לפני מועד מבחן מימד על מנת שניתן יהיה להעביר בקשתו לקבלת הכרה באבחון. 4-3 ימים לפני מועד בחינת המימד, עלייך ליצור קשר עם יועצת המכינה בטלפון 6653735-04 , על מנת לקבל תשובה בנוגע להכרה או אי הכרה באבחון לבחינת המימד (בלבד). לתשומת לבך, ההכרה באבחון אינה באחריות המכינה או יועצת המכינה, אלא רק בהתאם להחלטת הגוף המפקח על בחינות מימד.

קבלת ציון בחינת מימד:

ציון בחינת מימד ניתן להוריד מהאינטרנט, או לקבל את הציון מיועצת המכינה.
    להלן קישור לקבלת מידע נוסף, וחוברת הדרכה על בחינת מימדhttps://nite.org.il/index.php/he/tests/meimad.html

ג. החזרת טפסי רישום ובקשה למלגה:

את מעטפת ההרשמה כולל הטפסים הנדרשים ושוברי התשלום יש להחזיר ביום בו מתקיימת בחינת מימד, או מיד לאחר הבחינה לידי רכזת התלמידים במכינה הקדם אקדמית.

ד. קבלת מערכת שעות ללימודי המכינה. מערכת שעות תועבר למועמדים:

• שהחזירו את מעטפת ההרשמה ובה טפסי הרישום למכינה, וטפסי בקשת מלגה.
    • שהסדירו את התשלומים הנדרשים: 200 ₪ עבור דמי הרשמה, 200 ש"ח תשלום נילווים+ ו – 1000 ₪ מקדמה.
    • שעברו בהצלחה את בחינת ההתאמה (מבחן מימד) בהתאם למסלול הלימודים.

צוות המכינה הקדם אקדמית עומד לרשותך לכל שאלה ועניין:

• יעל ארז ראובני רכזת תלמידים במכינה הקדם אקדמית- 04-6653734
    • עירית רוכברג יועצת המכינה הקדם אקדמית – 04-6653735